Top online shopping sites of the world /
Reviews
Skolner - Top online shopping sites of the world » Online Services » Essent is een Belgische energieleverancier die elektriciteit en aardgas levert.

Essent is een Belgische energieleverancier die elektriciteit en aardgas levert.

Share:
https://www.essent.be/nl/prive

Essent NV Is een Nederlands energiebedrijf gevestigd in 's-Hertogenbosch, Nederland. Essent-dochter E.ON. Essent is een naamloze vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Het is het grootste energiebedrijf van het land. Werkt ook op de Belgische markt. Essent voorziet consumenten van gas, elektriciteit, warmte en energiediensten. Essent (inclusief haar voorgangers) heeft meer dan 90 jaar ervaring in het opwekken, verhandelen, transporteren en leveren van elektriciteit.

Essent heeft 2,3 miljoen klanten die door het bedrijf geproduceerde elektriciteit verbruiken en ongeveer 2 miljoen klanten die gas verbruiken.

Geschiedenis
Essent is in 1999 ontstaan ​​uit de fusie van PNEM / MEGA GROEP en EDON GROEP, energiegroepen gevestigd in respectievelijk Zuid- en Noord-Nederland. PNEM/MEGA is in 1997 ontstaan ​​door samenvoeging van PNEM en Mega Limburg. EDON is ontstaan ​​uit een fusie tussen NV Energiebedrijf IJsselmij en EGD (Energiebedrijf Groningen Drenthe). In 2005 fuseerde Nutsbedrijven Maastricht met Essent.

In 2000 verwierf Essent een belang van 51% in het Duitse Stadtwerke Bremen AG. In 2007 verkocht Essent haar kabeldivisie aan Kabelcom aan investeringsmaatschappijen Cinven en Warburg Pincus. In hetzelfde jaar nam Essent Westland Energie Services over. Ook in 2007 had Essent een fusie gepland met een ander Nederlands energiebedrijf, Nuon Energy, maar de voorgenomen fusie ging niet door.

In januari 2009 kondigde het Duitse energiebedrijf RWE AG het voornemen aan om alle uitstaande en uitgegeven aandelen van Essent in te kopen. Op 30 september 2009 werd de operatie gesloten. Per 1 oktober 2009 waren de aandelen van Essent in handen van de zes provincies Overijssel (18%), Groningen (6%), Noord-Brabant (30,8%), Drenthe (2,3%), Flevoland (0,02%) en Limburg ( 16%) en meer dan 100 gemeenten in deze provincies en in de provincie Friesland (de overige 26%).

Sinds de splitsing van RWE en innogy per 1 april 2016 is de energiedivisie overgedragen aan RWE Generation NL B.V., terwijl duurzame energie in de Innogy Group is gebleven. Innogy is op 18 september 2019 overgenomen door E.ON. Hierdoor is Essent een geconsolideerd onderdeel van E.ON.

https://www.essent.be/nl/prive