Top online shopping sites of the world /
Reviews
Skolner - Top online shopping sites of the world » Online Shops » Van Arendonk.nl - Luxe Dames- en Herenschoenen online shop.

Van Arendonk.nl - Luxe Dames- en Herenschoenen online shop.

Share:

https://www.vanarendonk.nl/

De familie van Arendonk zit al honderden jaren in de schoenenbranche. In 1884 zag Jan van Arendonk dat hij na de dood van zijn vader de leiding kreeg over een 'zeer bescheiden schoenmaker'. "Zelden sterke, energieke wil en rusteloze energie sliep erin." "Hij ging ijverig aan het werk", en in een paar jaar tijd mocht de harde werker "genieten van de transformatie van een bescheiden werkplaats tot een forse fabriek", waar zo'n 150 arbeiders onder zijn persoonlijke begeleiding werkten. Onder zijn bekwame leiding nam de productie gestaag toe en in 1905 produceerde de fabriek 2.700 schoenen per week.

Jan van Arendonk "vroeg teveel van zijn kracht" en stierf in de bloei van zijn leven "op 46-jarige leeftijd". Het beheer van de fabriek ging toen over op zijn drie oudste zonen, waaronder Sisa van Arendonka, die deze moeilijke taak op zich namen, die zo plotseling op hun "nog jonge schouders" werd geplaatst, vol ijver en ijver. In 1940 had de schoenenfabriek een productiecapaciteit van 4.000 paar per week. Helaas werden tijdens de Tweede Wereldoorlog alle auto's in beslag genomen, waardoor het erg moeilijk was om opnieuw op te starten. Rond 1950 ontstonden er conflicten tussen de broers, waardoor Sis van Arendonk in 1953 besloot de fabriek te sluiten.

Schoenenwinkels in Brabant
Maar ook de jongste zoon, Janus van Arendonk, had schoenbloed. Samen met zijn vrouw Jose van Arendonk-Kleissen openden ze in 1967 hun eerste schoenenwinkel in Brady. Al snel werden vestigingen geopend in Den Bosch en Tilburg. Tien jaar later volgde Groningen. In de winter van 2001 opende hun vijfde vestiging in Eindhoven. Er is ook een opvolging in de vorm van dochter Daniël en haar man David. Aangemoedigd door de jongere generatie werden respectievelijk in Den Bosch (2004), Groningen (2006) en Tilburg (2008) zesde, zevende en achtste bedrijven geopend. Deze winkels verkopen sportschoenen en sneakers voor de iets jongere consument. Van Arendonk presenteert dit concept onder het label P'Leisure.

Shop-in-shops en BySmits
In 2013 opende Van Arendonk ook een shop-in-shop in Bastiaansen Modestad in Bavel en vervolgens een shop-in-shop in Jansen-Noy in Sevenum.

Smits Schoenen in Arnhem is sinds 2015 onderdeel van Van Arendonk en biedt naast de Van Arendonk collectie ook high-end producten, waaronder merken als Hogan, Tod's, Mason Garments en Philippe Model.

https://www.vanarendonk.nl/